Self fist

Allereerst dien je er voor te zorgen dat je schoon bent. Daarover later meer. Je kunt niet zomaar ongeoefend gaan fisten. Je zult ervaring moeten hebben om geneukt te worden. Beter is het nog om jezelf te vingeren. Bijvoorbeeld onder de douche. Hierdoor leer je je lichaam goed kennen en herken je de signalen die je lichaam geeft wanneer je iets verkeerd doet. Uiteindelijk kun je, als je lenig genoeg bent, jezelf fisten. Dit kan zowel staand, als zittend op je knieën of liggend op je zij.

Crisco

Om zo ver naar binnen te komen, heb je een goed glijmiddel nodig. Een goed glijmiddel is op waterbasis of siliconenbasis. Deze materialen tasten geen rubber (van condooms) aan. Desondanks wordt er in de fistfuck-scene veel gebruik gemaakt van Crisco. Dit is een plantaardige boter die in de Verenigde Staten gewoon in het keukenkastje staat. In Europa wordt het voornamelijk door fistfuckers gebruikt.

Crisco houder

Velen zeggen het prettiger te vinden dan de veilige glijmiddelen. Bij mij irriteert Crisco en bovendien is het onveilig voor rubber. Bovendien heeft het een behoorlijk sterke geur.

Toch wordt Crisco door veel fisters gebruikt. Hierdoor zijn er in de speciaalzaken zelfs leren houders te krijgen, waarmee je je pot Crisco aan je broeksriem kunt vastmaken, zoals op het plaatje hiernaast!

Goede glijmiddelen op waterbasis zijn bijvoorbeeld K-Y gel, Wet Stuff en J-Lube. De eerste is alleen in kleine tubes te koop, ook bij de betere drogist. Voor een bredere keus moet je naar de sexshop of internet. Zo hebben RoB, Black Body, Bronx, Underground Fetish en Mr. B een zeer uitgebreid assortiment, dat ook via internet te koop is.

Soms maken mensen gebruik van veterinair glijmiddel, dat te koop is bij zaken als Welkoop en Cehavé. Ik heb dit ook geprobeerd, maar deze (goedkope) glijmiddelen geven bij mij, bij veelvuldig gebruik, toch inwendige irritatie. Die irritatie bestaat vaak uit het gevoel van (loze) aandrang en is soms ook branderig.

J-Lube

In dit hele rijtje is J-Lube een apart verhaal. Dit is o.a. te koop bij de eerder genoemde zaken. Het valt ook onder de categorie veterinaire glijmiddelen. Maar omdat je zelf het poeder met water aanmaakt, beschik je altijd over vers spul. Hierdoor verklein je de kans op de groei van bacterieën in je fles glijmiddel. Voorwaarde is dus wel dat je zo steriel mogelijk werkt, wanneer je J-Lube aanmaakt. Een nadeel van J-Lube is dat het heel plakkerig is. Het lijkt wat dat betreft erg op behangerslijm. Om het goed te kunnen verwijderen, is keukenzout het meest geschikt. Kijk voor meer info hier.

Eros

Eros

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar J-Lube.

Naast waterbasis zijn er ook veilige glijmiddelen op siliconen basis. Hiervan is Eros het meest bekend. Dit is een bijzondere vloeistof, die olie-achtig aanvoelt en lang werkzaam blijft. Naast Eros zijn er nog andere middelen van dezelfde samenstelling verkijgbaar. Vaak ook in een flesje dat er hetzelfde uitziet. Kwaliteitsverschillen tussen deze producten zijn mij niet bekend.

Let op bij het gebruik van dildo’s die zijn gemaakt van siliconen! Glijmiddelen op basis van siliconen lossen deze dildo’s langzaam op. Je kunt dit herkennen aan een sterke geur die na verloop van tijd van de dildo afkomt. En als je de dildo dan toch gebruikt, geeft dat een brandend en irriterend gevoel. Het enige wat je dan nog kunt doen, is de dildo weggooien…

Het beste advies is om de verschillende glijmiddelen rustig eens uit te proberen en zo een weloverwogen keuze te maken.

Dildo

Voor het testen van de glijmiddelen kun je goed gebruik maken van dildo’s. Naast de bekende massieve dildo’s van rubber, zoals op het plaatje hier links, gebruik ik vaak een opblaasbare dildo. Het voordeel van een opblaasbare dildo is dat je hem in zijn geheel naar binnen kunt brengen. Vervolgens blaas je hem langzaam op. Hij wordt vanzelf zo groot, dat hij er door je lichaam uit wordt geperst. Door dit maar vaak genoeg te doen, rek je langzaam je sluitspier op. En omdat je dit van binnenuit doet, gaat dat op een voor je lichaam veel natuurlijker manier dan wanneer je alleen maar grotere voorwerpen van buitenaf naar binnen probeert te drukken! Let er hierbij wel op dat je veel glijmiddel gebruikt en niet te overmoedig wordt. De kans dat je de tere huid van de sluitspier beschadigt, is anders te groot.

Een bijkomend voordeel bij het gebruik van opblaasbare dildo’s, is dat je je endeldarm van binnen alvast laat wennen aan het gevoel van iets groots van binnen te krijgen. Ook voor de gevorderde fister, die dieper en/of breder wil gaan, is de opblaasbare dildo de perfecte trainingsparnter.

Hieronder zijn een paar voorbeelden van opblaasbare dildo’s. Voor een beginner is de opblaasbare buttplug (eerste plaatje) de ideale start. Door de verbrede basis kun je hem niet helemaal naar binnen laten, zoals op de vierde foto wel te zien is. Maar omdat hij niet zo lang is, blaast hij zich vooral op in de breedte en dat is precies wat je als beginner nodig hebt!

   

Waarschuwing! Gebruik nooit breekbare voorwerpen (zoals glazen flessen) als dildo. Het klinkt logisch, maar toch… En als je wilt zien waarom ik er toch aandacht aan geef, kijk dan even naar dit filmpje, getiteld 1man1jar. (Niet naar kijken als je kleinzerig bent of niet tegen bloed kunt!!!).

Als laatste onderdeel van je voorbereiding moet je nog zorgen voor handschoenen. Waarom? Allereerst voor de veiligheid, om geen SOA’s over te dragen. Verder voor de hygiëne. Tijdens het fisten, en zeker in het begin, kan het gebeuren dat er een adertje in de endeldarm beschadigt. Als de top een wondje op zijn hand heeft, is besmetting onvermijdelijk. Verder bieden handschoenen bescherming tegen (scherpe) nagels. En ondanks goed spoelen, is een ongelukje altijd mogelijk. Dan is een handschoen wel zo prettig.

Handschoen latex

Er zijn drie soorten handschoenen verkrijgbaar. Latex, vinyl en nitril. De latex handschoen is het meest bekend en overal te koop. Dit zijn de handschoenen die je meestal ziet bij medische ingrepen. Voordeel is dat ze elastisch zijn en daardoor mooi glad rond de hand gaan zitten. Hierdoor merkt de bottom eigenlijk niet dat de top een handschoen aan heeft. Latex handschoenen zijn altijd gepoederd, om ze makkelijk aan te kunnen trekken. Bij sommigen irriteert dit poeder in de anus. In dat geval kun je bij een apotheek vragen naar ongepoederde latex handschoenen.

Handschoen vinyl

Handschoenen van vinyl komen wat minder vaak voor. Deze zijn te herkennen aan een redelijk transparante kleur. Ze zijn ook wat minder elastisch dan latex en hebben minder poeder in zich. Na veel uitproberen heb ik, vanwege de minste irritatie achteraf, gekozen voor vinyl handschoenen. Deze zijn bij iedere apotheek te krijgen. Let bij het kopen van vinyl handschoenen ook op de dikte van het materiaal. Het merk heeft. Hierdoor is de handschoen wat soepeler en heeft de top ook beter gevoel van wat hij doet. Een doos van 100 handschoenen kost bij de apotheek ongeveer 10 euro.

Handschoen nitril

In de fetish-shops zijn ook zwarte nitril handschoenen te koop. Deze zijn erg stevig en geven toch een goed gevoel. En voor de ware rubberliefhebber zijn er stevige, lange handschoenen, die je na gebruik kunt wassen. Nadeel is alleen dat je daarmee weinig gevoel meer hebt. Dus vooral geschikt voor ervaren fist-partners.

Tot slot: Zorg er altijd voor dat je nagels kort zijn en geen scherpe randen of beschadigingen hebben. Dat geldt ook wanneer je handschoenen gebruikt!

 

En dan volgt nu het schoonspoelen


Reacties

voorbereiding — 5 reacties

 1. Hallo FistRik,
  Ik ben een rijpere man van 56 die eigenlijk nog niet zo lang met fisten begonnen is , zowel als fister alsook als fistee , en heb net uw site ontdekt met enorme goeie tips voor het fisten waarvoor mijn dierbare dank ! Ik las met aandacht uw ervaringen over glijmiddels voor het fisten en wou even vermelden dat je het niet hebt over speciale fistgel, ik heb die namelijk besteld via Alie-express en ondertussen ook al enkele keren gebruikt( laten gebruiken op mij) en ik ben daar wel heel tevreden over . Heb jij daar enige ervaring mee of misschien gehoord van iemand anders ? Dank je voor die goeie tips en keep up the good work 😉

  • Beste Birubi,
   Dank je wel voor je waardering.
   Naast de middelen die ik hier noem zijn er zeker nog “speciale” glijmiddelen voor fisten. Deze zijn echter heel veel duurder dan J-Lube. Ik heb verschillende geprobeerd en komt toch steeds weer terug op J-Lube.
   Persoonlijk zou ik geen producten van Ali-express gebruiken als glijmiddel. Je weet niet wat er in zit en de kwaliteitscontrole is waarschijnlijk ook heel anders dan we in Europa gewend zijn. Ik zou het risico niet nemen.
   Bij glijmiddelen blijft het uiteindelijk toch voor ieder voor zich om te bepalen welk product het prettigste is.
   Succes!
   Rik

  • Dit glijmiddel heet Amos. Ik heb het ook een aantal keren geprobeerd, maar het geeft mij toch irritatie. Maar ik ken andere fisters die Amos veelvuldig gebruiken en er geen problemen mee hebben. Het werkt prima. Het is in diverse verpakkingen te koop tot wel 5 liter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>