Om goed te genieten van iedere vorm van assplay, is het belangrijk om goed schoon te zijn van binnen. De zekerheid dat je goed schoon bent, zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen. En door goed te ontspannen geniet je meer van het fisten en kun je je ook beter overgeven aan de top.
Als je gaat spoelen, kun je er voor kiezen om alleen de endeldarm schoon te spoelen, of om dieper te spoelen en zodoende een stuk van de dikke darm te reinigen. Klik hier voor een aantal afbeeldingen van de anus, endeldarm en dikke darm.

enema spuit

enema spuit

Voor het reinigen van alleen de endeldarm, is een enemaspuit zeer geschikt. Je vult hem met niet al te warm water, brengt hem zo diep mogelijk in (denk aan het gebruik van voldoende glijmiddel!) en knijpt de balg leeg. Haal de spuit er weer uit en laat het water even van binnen zitten. Voor het beste resultaat ga even flink heen en weer met je lijf, zodat het water goed heen en weer klotst. Zeker wanneer je dit voor het eerst doet, zul je moeten oefenen om je anus goed dicht te houden. Na 15 seconden, of langer, ga je op de WC zitten en laat je het zaakje lopen. Dit alles herhaal je net zo lang tot er schoon water uit komt. Vervolgens neem je minstens een kwartier pauze en ga daarna nog een keer naar de WC. Waarschijnlijk komt er nog wel een restje water uit. Met een dildo kun je vervolgens voor de zekerheid nog testen of het echt schoon is.

Nadeel van deze methode is dat je er niet zeker van bent of je lang schoon zult blijven. Het kan zijn dat er in de dikke darm al een nieuwe “boodschap” aanwezig is die vrij snel tot de endeldarm toegelaten zal worden.

anale douche

anale douche

Daarom spoelen de meesten zich dieper, waarvoor vaak een anale douche wordt gebruikt. Hiervoor schroef je de douchekop los van de slang en draai je de anale douche erop. Er zijn ook anale douchekoppen verkrijgbaar met een stopkraantje. Dit heeft als voordeel dat je maar één keer de temperatuur van het water hoeft in te stellen.

Grohe handdouche met snelkoppeling

Grohe snelkoppeling

Een alternatief is de douchekop van Grohe met een snelkoppeling, zoals op de foto hiernaast. Deze klik je net zo makkelijk los als bij een tuinslang systeem. Voordeel is dat je niet steeds met een tang in de weer hoeft om douchekoppen te verwisselen. De kunststof kop van dit systeem past ook makkelijk in je anus.

Ook nu geldt weer dat je niet al te warm water neemt en rustig naar binnen laat stromen. Even wachten en laten lopen. Je kunt in plaats van steeds naar het toilet lopen (met als risico dat er wat ontsnapt) ook een emmer in de douche zetten. Je gaat weer net zo lang door, tot er schoon water uit komt. Een kwartiert pauze nemen en daarna nog even controleren. Vaak zul je dan nog een sessie moeten doen. Het langste dat ik ooit ben bezig geweest om echt schoon te worden, is meer dan twee uur. Maar daarna ben je er zeker van langdurig schoon te zijn.

Veel invloed op de snelheid van het spoelen kun je niet uitoefenen. Proefondervindelijk kun je vaststellen dat bepaalde eetgewoonten het spoelen makkelijker of juist moeilijker maken. Dit is per persoon echter zo verschillend, dat daarover moeilijk een advies is te geven. Verder kun je experimenteren met de houding waarin je spoelt. Door te gaan liggen, stroomt het water bijvoorbeeld makkelijker naar binnen en komt mogelijk ook dieper.

Tip: De watertemperatuur bij een gewone douchekraan kan flink schommelen. In de anus merk je het te laat wanneer je te heet water binnen krijgt. Een thermostatische douchekraan is veiliger.

Efficiënt spoelen

Eind 2009 kreeg ik advies over een andere manier van spoelen. Ga eerst normaal naar het toilet. Breng het water op een van de hierboven omschreven manieren naar binnen. Zoveel als je op een prettige manier kunt verdragen, dus niet forceren. Ga een kwartier op je linker zij liggen. Hierdoor zal het water (langzaam) verder naar binnen lopen. Daarna ga je op het toilet zitten en ZONDER TE PERSEN laat je alles er rustig uitlopen. Dit kan een tijd duren voordat al het water eruit is. Neem even pauze en herhaal de hele cyclus nog een of twee keer. Soms is het nodig om een beetje na te spoelen en dan blijf je langdurig schoon.

Voordeel van deze methode is dat je veel minder water gebruikt en daarmee je darmen ook veel minder belast c.q. irriteert. Het begint langzamerhand namelijk wetenschappelijk aangetoond te worden dat regelmatig spoelen er voor kan zorgen dat je gevoeliger wordt voor infecties. Als je zelf meer informatie hierover hebt, stuur het a.u.b. naar mij toe, zodat ik deze informatie duidelijker kan geven en beter kan onderbouwen.

Drinken

In de loop der jaren ben ik steeds minder gaan drinken voor en tijdens het fisten. De eerste jaren vond ik het lekker dat een vuist mijn blaas activeerde, met een geile golden shower als resultaat. Maar sinds fisten voor mij eigenlijk altijd dubbel fisten is geworden, lukt het gelijktijdig pissen niet meer (helaas…). Die volle blaas zit alleen nog maar onaangenaam in de weg. Ik merkte ook dat mijn “uithoudingsvermogen” minder werd: mijn kont gaf sneller signalen dat het genoeg was, waardoor fistsessies steeds korter gingen duren.

Per toeval ontdekte ik eind 2010 dat wanneer ik tijdens het spoelen en fisten toch veel drink (in mijn geval non-alcoholisch) het uithoudingsvermogen weer helemaal terug komt. Wel af en toe even pissen, een kleine pauze tijdens het fisten, want gelijktijdig lukt nog steeds niet.

Als mogelijke verklaring hiervoor denk ik dat J-Lube zo sterk vocht aantrekt, dat mijn anus geïrriteerd raakte door het vocht wat uit de darmwarmwand werd getrokken. En door dus toch veel te drinken nu de vochtbalans beter op peil blijft. Net als alles wat ik op deze website schrijf is dit dus niet wetenschappelijk onderbouwd, maar puur gebaseerd op eigen ervaring.

Kun jij hier iets zinnigs over zeggen of heb je andere tips? Ik hoor ze graag en bruikbare tips komen op deze site. Hieronder kun je een reaktie achterlaten of stuur me een persoonlijk bericht.

 

Verder lezen: beginnen met fisten


Reacties

schoonspoelen — 17 reacties

  • Mij is geen deskundig advies bekend. En ik ken ook geen fisters die een speciaal ritueel voor na het spoelen. Mij is ook niet bekend in hoeverre de darmflora invloed ondervind van het spoelen en of dat een risico met zich meebrengt.

   Zelf hanteer ik de hele simpele methode om goed naar het lichaam te luisteren. Wanneer het lichaam aangeeft rust nodig te hebben, dan doe ik dat. Dat gebeurde in het verleden wel eens bij drie dagen achter elkaar intensief fisten.

 1. Hier mijn methode voor schoonspoelen, ik gebruik deze al een paar jaar en mijn werkt voor mij uitstekend, het kost wat tijd maar het resultaat is er.

  Eet de dag voordat je gaat spoelen vooral vezelrijk en drink voldoende water, vul dit eventueel aan met extra psylliumvezels en drink dan vooral extra veel water.

  Voor het spoelen eerst naar normaal naar het toilet gaan en WEEG jezelf op een nauwkeurige weegschaal, dit is je ‘ijkpunt’.
  Ik spoel met een flexibele slang die past op de doucheslang.
  De waterstraal zet ik zodanig dat deze ongeveer 20 cm. hoog is en steek alleen de punt in mijn kont.
  -Stap 1:laat ik me 15 seconden vullen met water, even vasthouden en op het toilet legen terwijl ik de linkerkant van mijn buik masseer.
  Stap 2: keer vullen tot je tegendruk ervaart, even vasthouden en op het toilet legen de loop van de dikke darm masseren van begin tot eind.
  Wegen: weeg je meer dan zit er water vast en kan je nog rustig op het toilet je buik masseren tot het eruit wil.
  Herhaal stap 2 totdat het water schoon is en je gewicht LAGER is dan je ‘ijkpunt’.
  Dan met een lange, dunne dildo met voldoende lube even controleren.
  – Hierna eet ik meestal wat, yoghurt of kwark oid om de darmflora aan te vullen, na een uur spoel ik volgens stap 1 één of 2 keer, meestal is het dan al nagenoeg schoon.
  Dan met een lange, dunne toy met voldoende lube even controleren of even met je favo toy spelen 😉
  – Dan even relaxen om alles te laten kalmeren van binnen en na een half uur oid lekker douchen en met een bulb nog even oppervlakkig spoelen, dan is het bijna altijd helemaal schoon.

  Als je een lange avond tegemoet gaat dan kan je voordat je begint een loperamide nemen om de dikke-darmfunctie te vertragen en langer schoon te blijven.

 2. Hoi Rik. Sinds ik vegetariër ben hoef ik nog maar drie kwartier te spoelen. Ben veel sneller schoon. Een genotje. En ik vind je site geweldig.

 3. reactie op maxime, over het ‘ergens’ tegenaan stoten, had ik ook last van (te pijnlijk), tijdens mijn periode dat ik weleens geneukt werd tijdens BDSM sessies. waarschijnlijk zit je dan net bij de ‘bocht’ die je darmen maakt. met je kontje draaien (het enige wat nog enigzins kan als je op de tafel vastgebonden bent terijl iemand achter je zn ding staat te doen, with no mercy) tot hij verder floept was bij mij wat er mankeerde.
  Nadien altijd een heerlijk gevoel tijdens de sex, ook diepere, soms lichte pijn aan mn kringspier, maar dat was door (overigens expres) niet zo’n heel goede voorbereiding. voelde dan nog 2 dagen later wat er gebeurd was met mn bips ;). spoelen doe ik altijd met een doucheslang, ongeveer tot 20 cm diep, lauw water ca 20 graden, zeker niet te warm… de meeste willy’s komen niet zover 😉

 4. ik gebruik bij het spoelen een anaaldouche en bevalt prima.ik spoel tot er schoon water uitkomt.
  een tip,wanneer je medicatie wilt gebruiken ,raadpleeg eerst je huisarts.
  wanneer je darmen van slag raken (ontstekingen ) heb je een groot probleem.
  ik duw er na het spoelen een dildo in met glijmiddel en neuk me ermee tot het lekker voelt.
  daarna ga ik ontspannen naar een date om dan zoder ongemakken van seks te genieten.
  met fisten is het een kwestie van geduld en veel glijmiddel. de blaas wordt gestimuleerd en het loopt me af wat weer opwindend voor mij is.
  een ding is belangrijk ,nooit forceren ,want dat kan nare gevolgen hebben

 5. ik heb een dildo van 20 cm en diegaat er gemakkelijk in tot ik ergens tegenaan stoot.wat is dat en mag ik doorduwen.zit daar een bot of wat anders?

   • Ik herken dat. Als je de dildo er recht in steekt, komt ie tegen de wand van je endeldarm aan. Als je hem meer naar links richt, dus naar je linkerzij, zit daar de ingang naar je dikke darm. Daar gaat de hand ook in bij diepe fist.
    Daar kan ie verder erin. Ik heb gister voor het eerst die ervaring gehad. Met een dildo van 25 cm. Wel heel flexibel.
    T was alsof ie even een drempeltje over moest en ik voelde m diep in me schieten
    Nu op zoek naar lange(re) dildo voor mezelf..

    T

 6. Ik neem de avond vóór mijn date twee tabletjes bisacodyl, een laxeermiddel. ( te koop bij iedere drogist en grotere AH). ‘S morgens ga je dan een keer of drie goed af en ben je het meeste al kwijt voordat je gaat spoelen. Let ook gedurende de dag op dat je licht eet.

 7. Hoi Rik,

  Complimenten voor de site, heel handig. Ik ben nu een tijdje bezig met fisten en kan een normale hand goed hebben. Alleen zelf fisten lukt nog niet. Probeer het regelmatig maar kom niet veel verder. Ik heb grote handen maar moet het volgens jou niets uit maken? Ook probeer ik een lange anaal dildo er in te krijgen maar gaat niet helemaal er in. Hoe kan ik goed diep spoelen en hoe ver zou ik dan naar binnen kunnen? Dank je wel.

  Maxime

  • Beste Maxime,

   Dank je wel voor je compliment.

   Of je jezelf kunt fisten is van meerdere factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld hoe lenig je bent.

   Niet iedereen is van binnen hetzelfde gebouwd. Het lukt lang niet iedereen om grote en/of lange dildo’s naar binnen te krijgen. Doe vooral voorzichtig en forceer niets. Je wilt je darmwand niet beschadigen.

   Diep spoelen is vooral ook een kwestie van er de tijd voor nemen. Laat het water zijn werk doen. Zie verder bovenstaande tekst.

   Groet,

   Rik

 8. Van iemand die zichzelf introduceert als afgestudeerd klassiek homeopaat en natuurgeneeskundig therapeut ontving ik deze tips:

  “Tip: Mensen die spoelen aan raden om dit met afgekoelde kamille thee te doen. Dit werkt ontkrampend, ontspannend en verwarmend. Vaak ook aangeraden bij menen die veelvuldig klysma’s gebruiken.

  Mensen die veelvuldig spoelen probiotica als supplement laten slikken. Immers met het spoelen wordt een deel van de darmflora weggespoeld. Probiotica vult de positieve bacterien weer aan die het immuunsysteem in goede conditie houden. Maak geen reklame maar Orthica bijvoorbeeld goed merk en anders info bij bijvoorbeeld de “Tuinen” omtrent probiotica.”

  Persoonlijk geloof ik niet in homeopathie, maar oordeel vooral zelf of je iets aan deze tips hebt.

 9. Hallo Rik,

  Voor wat betreft spoelen en schoon blijven, zeker bij een wat langer durend feestje gebruik ik regelmatig diarhee remmers, (loperamide) waardoor je voor een uur of 6 de darm werking stil legt, ik neem dat een uur voor het spoelen in en ben dan de hele party lang schoon. Uiteraard nooit meer dan 1 pil innemen.

  • Je bent de eerste waarvan ik dit hoor. Ik ben geen voorstander van allerlei medicijnen om fisten mogelijk te maken, als het ook mogelijk is zonder. Maar als spoelen niet voldoende werkt, is dit een praktische tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>