Fistparties vind ik de beste manier om andere fisters te ontmoeten. Veel leuker dan uren online zoeken. En ook veel efficiënter. Je ziet gewoon direct hoe iemand is.  🙂

Het grote voordeel van een fistparty, ten opzichte van een gewoon safe sex feest, is dat de mensen elkaar meer de ruimte geven. Letterlijk dus. Bij een gewone sexparty krijg je al snel dat er zich een hele meute verzamelt rond de plek waar aktie is. Bij een fistparty laat men altijd voldoende afstand, zodat je je kunt blijven ontspannen. Natuurlijk maken sommigen kenbaar dat ze graag mee willen spelen. Een simpel gebaar is dan voldoende om duidelijk ja of nee te zeggen. Op cruisingplaatsen heb ik dat toch echt wel eens anders meegemaakt!

Hoe begint het?

Bij binnenkomst (of soms pas na afloop) betaal je entree en krijg je de mogelijkheid om je om te kleden. Er is altijd een bewaakte garderobe. Neem eventueel een sporttas mee als je het lastig vindt om al je kleding op één kleerhanger te hangen.

Soms moet je contant geld meenemen voor een drankje. Vaak gaat het ook met een drankkaart en reken je na afloop af. Als je contant moet afrekenen, is het wel zo handig om een polsband met portemonnee te gebruiken. Zo geef je eventuele zakkenrollers geen kans, al ben ik die op fistparties nog niet tegengekomen.

Fistfuck party

Artist impression van een fistfuck party door fotoserie.net. In het echt ben ik het zo (nog) niet tegengekomen…

Welke faciliteiten zijn er?

Er zijn altijd (extra) slings opgesteld. Als dat niet zo is, verdient het de naam fistparty niet.

Handschoenen en condooms zijn gratis verkrijgbaar. Soms is er ook glijmiddel aanwezig. Het is echter absoluut aan te raden om je eigen glijmiddel mee te nemen. Vanwege de hygiene.

Onder de slings worden vaak kranten gelegd, om glijmiddel op te vangen. Wel zo prettig voor de volgende gebruikers als het niet spiegelglad is. Het is een goede gewoonte om als je klaar bent de kranten op te ruimen en nieuwe kranten voor de volgende gebruikers klaar te leggen.

Verder zijn er veel keukenrollen, zodat je je goed schoon kunt maken. Voor een goede hygiene was je iedere keer als je iemand gefist hebt goed je handen en (onder)armen met zeep. Dit is absoluut noodzakelijk om je te beschermen tegen ernstige SOA’s, zoals Hepatitis C.

Van te voren heb je jezelf goed gespoeld. Een ongelukje kan gebeuren, maar voor scatplay moet je niet op een fistparty zijn. In sommige locaties is een anaaldouche aanwezig, zodat je kunt naspoelen, echter niet overal! Of er is alleen maar koud water, wat ook niet aangenaam is. Dus zorg dat je goed schoongespoeld naar de party gaat. Neem in ieder geval je eigen anaal-douchekop mee. Alleen bij Church kun je je eigen anaaldouche niet gebruiken. Hier koop je een complete spoelslang. Dit is wel zo hygienisch. En bij Church kun je met warm water spoelen, wat wel zo prettig is.

Na afloopt van de party kun je je desgewenst helemaal douchen (Church, The Boss).

Hoe gaat het in zijn werk?

De meesten beginnen met een drankje aan de bar. De manier van contact maken is niet anders dan in op andere parties. Het grote verschil met “gewone” sexparties is dat de andere bezoekers zich niet opdringen wanneer je bezig bent. Er zal ongetwijfeld iemand zijn die zijn interesse laat blijken, maar wanneer je daar geen prijs op stelt, is een subtiel gebaar voldoende en zul je met rust gelaten worden. Hierdoor heb je veel meer ruimte om je heen en kun je je rustig ontspannen.

Verder zijn we met allemaal liefhebbers van dezelfde sport onder elkaar, waardoor je makkelijk met elkaar in contact komt er al snel een gemoedelijke sfeer aan de bar ontstaat.

Welk publiek komt er op een fistparty af?

De mannen die op een fistparty komen, variëren in leeftijd vanaf 25 tot circa 60. De nadruk ligt op eind-dertigers, veertigers en vijftigers. Naast ervaren fisters, komen er ook altijd wel een paar nieuwelingen. De meeste bezoekers zijn versatile of bottom, maar tops zijn natuurlijk net zo welkom. Dankzij internet weten steeds meer toeristen de FF parties te vinden.

Je komt alle mogelijke types tegen, van “heel gewoon” tot extreem kinky. Van dun tot dik. Dus net als op iedere andere gay party.

Zijn er meer tops of bottoms?

De meeste bezoekers van fistparties zijn versatile. Mannen die enkel top zijn, zullen ook van harte verwelkomd worden. Wanneer je 100% bottom bent, is de kans wat groter dat je niet de eerste keus van andere bezoekers bent. Tenzij je natuurlijk een ontzettend lekkere vent bent… Wat dat betreft is er ook hier dus geen verschil met andere gay sex parties…

Ben ik als beginneling wel welkom?

Op een FF party zijn altijd wel een paar beginnelingen die de kat uit de boom komen kijken. Dat is geen enkel probleem. Je wordt echt niet met de nek aangekeken. De ervaren bezoekers vinden het leuk als er nieuwe mensen komen en zijn graag bereid om je vooruit te helpen. Drempelvrees is dus echt niet nodig. Je bent echt welkom! En bedenk dat iedereen eens voor de eerste keer naar binnen is gegaan. En blijkbaar beviel het, want anders waren ze niet teruggekomen.

Wanneer je je toch wat onzeker voelt over wat je te wachten staat, ook na het lezen van dit artikel, wil ik je graag een heel praktisch advies geven. Kom gewoon een keer kijken op een fistparty. Zorg dat je vroeg aanwezig bent, zodat je de opbouw van de sfeer van de middag/avond meemaakt. Wanneer je pas halverwege de party naar binnen komt, is dat lastiger. Je kleedt je om (jockstrap of chaps is aanbevolen om je prettig te voelen), bestel een drankje en zoek een rustig hoekje op om gewoon gade te slaan wat er allemaal gebeurt.

Gebruik je eerste bezoek aan een FF party alleen om te observeren. Wanneer je dan een volgende keer komt, weet je hoe het er aan toe gaat en kun je wellicht ook deelnemen. En door met deze instelling naar je eerste fistparty toe te gaan, zul je ook niet teleurgesteld zijn als je geen heftige sex hebt gehad. Dat komt vanzelf wel de volgende keer.

En, zoals als gezegd, de vaste bezoekers van FF parties vinden het leuk als er nieuwe mensen komen. Want dat is juist een van de redenen om naar zo’n party toe te gaan en dat geldt voor mij persoonlijk zeker ook. Je bent echt welkom!

Wat is de dress code?

Sommige FF parties hebben een dress code. Vaak is dat “fetish”. Daaronder wordt meestal verstaan leer of rubber, maar ook (militair) uniform en soms sportswear worden toegelaten als er een dress code is. Bekijk het even goed op de website van de organisatie. Een rode jockstrap valt in principe ook altijd onder de dress code en is iets wat veel fisters dragen. In Club Church is het altijd lekker warm, en heb je aan je jockstrap dus eigenlijk al voldoende. In andere gelegenheden is het soms wat minder warm, waardoor het prettiger is om iets meer kleding te hebben. Chaps zijn ideaal.

Waar worden fistparties georganiseerd?

Kijk op de pagina fist & sex holland voor alle Nederlandse fistfuck parties. In de calendar tref je een handig overzicht aan.

Disclaimer

Deze informatie is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en wordt gegeven om de drempel te verlagen voor onbekenden in het FF party circuit.

 

 

Neem zeker contact met me op als je aanvullingen op deze informatie hebt of wanneer je nog vragen hebt die niet op deze website worden beantwoord. Je kunt ook hieronder een bericht achterlaten.

Wil je geinformeerd worden over fistparties in Nederland?

Word lid van FIST-HOLLAND group op PlanetRomeo.

 

 

Reacties

Een fistparty bezoeken — 1 reactie

  1. Ik vind jammer dat mannen die willen beginnen weinig plaatsen terecht kunnen Is niet mogelijk dat je kan oefenen en tips over glijmiddel houding en dergelijk zaken niet veilig kunnen oefenen of ben ik de enige ? liefst 1 op 1 oefenen waar kan dat ? is een goed voorstel om zoiets te organiseren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>