sling

Als beginnende bottom heb je alles wat op de vorige pagina’s (1, 2, 3) staat goed uitgevoerd. Je bent nu klaar om te beginnen met fisten! Zoek een top uit die je vertrouwt. Je moet je helemaal aan hem over durven geven. Een goede tip is een ervaren versatile fister (dus iemand die zowel top als bottom is) te nemen. Hij kent beide kanten van het spel en zal dus goed op jouw signalen reageren. Onervaren tops kunnen nog wel eens te snel en te ruw zijn.

Zorg voor een rustige, vertrouwde omgeving. Je kunt er voor kiezen om op je rug te gaan liggen, eventueel in een sling. Voor de meesten is dit de prettigste houding, waarin je je helemaal kunt ontspannen en volledig over kunt geven aan de top. Je kunt namelijk geen kant meer op.

op z'n hondjes fisten

op z’n hondjes

Je kunt er ook voor kiezen om het “op z’n hondjes” te doen. Dit heeft als voordeel dat je zelf de snelheid kunt meebepalen waarmee je over de hand van de top glijdt. Daarnaast zijn er nog tal van andere posities waarin je kunt fisten. Gewoon een kwestie van uitproberen wat voor jou het prettigste is. Mijn persoonlijke voorkeur is om te staan en degene die mij fist, zit laag onder me, op zijn knieën of op een krukje.

Dan gaan we nu echt beginnen met fisten. De top moet rustig beginnen. Bijvoorbeeld met een goede rimbeurt, zodat je anus zich goed kan ontspannen en alvast een beetje wordt “opgewarmd”. Vervolgens (met handschoen aan) een vinger naar binnen schuiven. Natuurlijk met genoeg glijmiddel (zie pagina voorbereiding). Maak als je binnen bent een langzaam draaiende beweging en verdeel op die manier het glijmiddel goed. Als de bottom het niet prettig vindt wanneer je een draaiende beweging maakt, is dat geen probleem. Je kunt het glijmiddel ook naar binnen krijgen door je vinger(s) steeds weer eruit te halen en opnieuw met glijmiddel in te smeren.

Langzaam stopt de top zijn tweede vinger erin. Als dat goed gaat, kan vinger drie erbij. Je kunt je vingers al iets proberen te spreiden, zodat je de anus een beetje oprekt. Met vier vingers erin gaat dat nog makkelijker. Het is daarna ook niet meer zo moeilijk om het topje van de duim erbij te stoppen.

Dan komt nu het zwaarste stuk van de etappe. Doe nog wat extra glijmiddel op je hand en duw hem heel langzaam verder naar binnen. Wanneer de bottom op zijn knieën zit, kan hij hiervan ook goed zelf het tempo bepalen, waarbij de top alleen maar zijn hand hoeft stil te houden. Wanneer je tot aan je knokkels erin zit, zit je als het ware op de top van een berg, waar je als een wielrenner langzaam maar zeker naar toe hebt gewerkt. Vervolgens ga je over die berg heen. Je hand wordt als het ware naar binnen gezogen! Laat dit rustig gebeuren en ervaar de sensatie van de warmte van binnen, de kringspier die zich strak trekt rond je pols en het genot dat van de bottom afspat!

Een hulpmiddel om je anus net een tikje verder open te krijgen is om je hand of vuist voor je mond te houden en er dan op te gaan blazen. Maar laat geen lucht ontsnappen.

Wanneer je met je hand helemaal naar binnen bent, is de kans groot dat de bottom snel klaar komt. De ene bottom vindt het lekker wanneer je hand erin blijft zitten, tijdens het klaarkomen. De ander wil juist dat je je terugtrekt, omdat tijdens het klaarkomen de anus zich altijd sterk samentrekt. Wanneer er dan nog iets in de anus zit, belemmert dat de uitbarsting van het klaarkomen.

De eerste keer dat je een vuist helemaal naar binnen krijgt, kan het zijn dat je een explosie van gevoelens ervaart. Je voelt een genot wat helemaal nieuw is. Dit genot kan zo intens zijn, dat je daardoor plotsklaps onzeker wordt. Daarbij komt dan de gedachte “Ojee, nu moet die hand er ook weer uit. Als dat maar geen pijn gaat doen!!!” Als je voelt dat dit gebeurt, zeg dat dan tegen de top. (Het is dus verstandig om beide dit stuk te lezen.) Realiseer je dat er op dit moment niets mis is. Die hand kan er nog urenlang in blijven zitten zonder ook maar enige schade aan de lichaam te veroorzaken. 
Het kan echter zijn dat je in onwillekeurig in een kramp schiet, waardoor je je anus gaat aanspannen. Dan mag de top zijn hand nog niet terugtrekken. Eerst moet hij er voor zorgen dat jij je weer gaat ontspannen. Rustig ademhalen dus en benoem wat je voelt. Pas wanneer je je anus weer hebt ontspannen, mag de top zijn hand eruit halen. Realiseer je dat je anus al je hele leven gewend is om alles van binnen naar buiten te werken, dus dit is geen enkel probleem. Door zoals hierboven beschreven op je hand te blazen, zal je anus nog makkelijker open gaan staan en floept de hand pijnloos uit je kont. De top moet er voor zorgen dat dit langzaam gebeurt. Als je te snel je hand eruit trekt, kun je de bottom ondanks het vele glijmiddel toch pijn doen. 

Realiseer je dat bovenstaande lang niet altijd het geval is. Ik heb al vele jongens mogen ontmaagden met mijn vuist en het is maar een paar keer gebeurd dat een jongen toch een beetje in paniek raakte. Hier ligt dus een grote verantwoordelijkheid voor de top om op dat moment er eerst voor te zorgen dat de bottom zich ontspant. Trek niet in een reflex je hand er uit als dat nog niet kan, want dat zal de bottom echt pijn doen.

Wanneer je (op een gegeven moment; wellicht pas na een aantal fistsessies) langer met je hand binnen kunt blijven, kun je proberen een vuist te maken. Doe dit heel langzaam, want er zitten allerlei huidplooien in de endeldarm, die je niet wilt beschadigen. Vaak moet je bij het naar binnen gaan al gaandeweg van je hand een vuist maken, omdat er bijvoorbeeld een bot in de weg zit, waardoor er voor een gestrekte hand geen plaats is.

Met je vuist kun je nu heel langzaam wat bewegingen maken. De een vindt het lekker wanneer je draait, de ander wil liever dat je heen en weer beweegt, zoals bij het neuken. De bottom moet duidelijk aangeven wat hij lekker vindt. Vervolgens trek je langzaam je hand weer terug. Doe dit vooral langzaam, omdat je anders de kringspier van de anus flink pijn kunt doen en zelfs kunt beschadigen.

Bij de eerste keren zal de bottom maar korte tijd een vuist in zich verdragen. Door het vaker te doen, kun je die tijd gaan verlengen. Maar blijf goed naar je lichaam luisteren en neem regelmatig even pauze, zodat alles weer tot rust kan komen.

De anus ontspannen

Er zijn verschillende manieren om de anus ontspannen te krijgen. Naast alle chems (waar ik persoonlijk geen voorstander van ben) zijn er nog een aantal methodes die ik van fisters heb gehoord:

Tonus van de anus halen
Tonus is de spanning die op de kringspier staat. Door deze oefening kun je die natuurlijke aanspanning van de anus even ongedaan maken.
Span de anus minimaal 30 seconden zo hard als je kunt. Dan 10 seconden rust en direct weer 30 seconden aanspannen. Na een keer of vier hard aanspannen gaat de tonus van de spier en kun je dus makkelijk(er) naar binnen.

Pilates
Pilates is een methode waarbij door middel van oefeningen de mentale vermogens gebruikt worden om de spieren te beheersen. Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee. Van een ervaren fister hoorde ik dat hem dit erg goed helpt.

Bloed

Het komt regelmatig voor dat je tijdens het fisten bloedvaten beschadigt. Zeker bij beginners maar ook bij ervaren fisters. De endeldarm is een sterk doorbloed weefsel en ook erg dun, dus een kleine bloeding kan snel ontstaan.

Dit is een duidelijke waarschuwing van het lichaam! Als er bloed is, moet je direct stoppen! Wanneer je toch doorgaat, kun je grote problemen krijgen. Neem een kwartiertje rust en probeer het voorzichtig nog een keer. Als het blijft bloeden, nog langer rust nemen. Als het bloeden niet uit zichzelf stopt, zul je medisch advies moeten inwinnen. Wacht daar niet te lang mee. Want als het echt flink bloedt, kan het zijn dat je niet een bloedvaatje hebt beschadigd, maar de darmwand hebt geperforeerd. Dan is snel medisch ingrijpen noodzakelijk. Wanneer je echter alles rustig (en zonder drugs) hebt gedaan, is de kans heel erg klein dat je meer hebt beschadigd dan enkel een bloedvaatje en hoef je je dus niet ongerust te maken.

Een andere beschadiging die iedere fister in zijn leven wel een keer gaat meemaken is het wanneer je de huid van de kringspier beschadigt. Dit kun je zelf goed zien met een spiegel. Je hebt dan een scheurtje van ongeveer een centimeter waar ook een klein beetje bloed uit kan komen. Het is te vergelijken met een ondiepe snijwond. Het kan wel een aantal dagen duren, tot soms wel een week, voordat het wondje is genezen. Doe in die tijd rustig aan, en ook bij het ontlasten voorzichtig zijn. De plaats goed schoonhouden en de volgende keer iets voorzichtiger zijn en nog meer glijmiddel gebruiken!

Tip voor beginners: Kijk vooral hoe anderen fisten. Er zijn heel veel videos te vinden op internet. Of kom eens kijken op een fistparty. Maak echter niet de fout om zo direct zo ruw te keer te gaan als ervaren fisters soms doen. Daar is een flinke voorbereiding (buiten beeld….) aan voorafgegaan!

Voor de goede orde sluit ik ook deze pagina af met de mededeling dat al deze informatie op basis van mijn praktijkervaring is geschreven. Ik heb geen medische achtergrond. Luister goed naar je eigen lichaam en neem bij klachten direct contact op met een arts. Aanvullingen en eventuele correcties op deze tekst worden zeer op prijs gesteld. Dat kan hieronder of door mij direct een bericht te sturen.

 

Verder lezen: drugs of (wanneer je die toch niet gebruikt) hoe ver kun je gaan?


Reacties

beginnen met fisten — 50 reacties

 1. Hoi Allemaal,

  Ik oefen al bijna 2 jaar 2 tot 3 keer per week. Mijn vriend noemde mijn anus altijd alsof er haaie tanden in zaten. Nu denkt hij daar anders over en is het voor hem een prettige ervaring. Ik ben begonnen met de wad pluggen lijn en nu vooral de grotere dildo,s om ook diepte mee te trainen. Heb zelf nog niet veel behoefte aan diepte maar door een dildo kun je makkelijke door stretchen. Zelf heb ik nooit pijn of ongemak na mijn training. 1 keer geoefend met een ervaring man maar niet gelukt. Fist zelf wel actief. Ik zit nu met mijn dildo op 8,5 tot 9 cm. Ja het is een 9 cm dildo maar volgens mij valt het zodra je voor een vuist gaat tegen.

  Ik kan nu niemand ervaren vinden die mij safe wil fisten. Ik gebruik poppers en niet meer en wil geen unsafe fist en sex. Hoe groot zijn mijn risicos als ik met iemand on ervaren ga fisten?

 2. Hi, deze post is na jaren nog steeds actueel lijkt mij. Ben benieuwd of er nog reacties geven worden. Ik vroeg mij namelijk af in hoeverre de kringspier en anus weer strakker wordt of herstelt. Of blijft ie losser en heeft dat ook negatieve effecten?

  Daarnaast heb ik het idee dat je altijd meer gevuld wilt worden, is dat een ervaring die andere herkennen. Of zijn er ook veel mensen die het bij 1 fist houden en gevuld blijven voelen?

  • Als je een tijd niet fist, is mijn ervaring dat de anus (= kringspier) weer strakker wordt. Je moet wat meer de tijd nemen om de boel op te rekken. Doe dat vooral rustig en dan merk je dat je vanzelf weer op je oude niveau komt.

   Voor wat betreft je tweede vraag kan ik antwoorden voor wat mijn persoonlijke ervaring is. Op enig moment merkte ik dat het steeds verder proberen te rekken en dieper proberen te gaan niet meer lukte. En ook met vaste fistvrienden merk ik dat er een limiet is. Het blijft leuk (en lekker) om te proberen nog wat op te rekken, maar er zijn duidelijk grenzen. En met één vuist kun je iemand ook heel erg verwennen!

   • Beste Rik,

    Dank voor jouw antwoord. Heel fijn dat er iemand is die de moeite neemt om ervaring te delen op dit onderwerp.

   • Als beginnend fister is het waardevolle informatie voor mij. Ik wist al wat maar deze tekst is redelijk volledig. Waar ik graag meer over lees, is hoe ik met de vingers de endeldarm vind.

    • Je bedoelt waarschijnlijk de overgang van dikke darm naar endeldarm. Dat is een kwestie van helemaal 360 graden in de rondte voelen, want hij kan overal zitten…

     Trucje: blaas wat lucht via de anus naar binnen. Als je dan je hand naar binnen steekt, voel je een zee van ruimte en dan is het waarschijnlijk snel gevonden!

 3. Hoi Rik. Ik heb een vraagje ik heb laatst een fisting dildo aangeschaft. Maar ik krijg toch na veel ontspannen mijn anus niet ver genoeg open. Zijn daar hulpmiddelen voor. Hij gaat er maar een stukje in maar kom niet voorbij het brede gedeelte van de hand.

 4. Een week of 8 via Bull een leuke vent leren kennen, ik midden 40 zocht altijd een beetje op groot geschapen maar deze was gelijk erg leuk aan de chat. Hij was dol op assplay zij die en dat leek me wel wat.

  Na afgesproken te hebben was die een half uur later bij me was. Na een geweldige massage en assplay ging het spel over naar fist…. Dit was voor mij volledig nieuw en al werd het hem de eerste keer niet volledig, wat een heerlijk gevoel.

  Inmiddels een keer of 6 afgesproken en de derde keer kwam die hele vuist erin, een nieuwe wereld ging open en wist gelijk dit wil ik niet meer missen.
  Wel ben ik me bewust dat ik geluk heb dat ik voor deze ervaring gelijk een leuke en ervaren top ff tegen kwam.

  • Dank je wel voor je verhaal, Happy. En uit jouw verhaal blijkt maar weer eens dat het erg belangrijk is dat beide partners elkaar kunnen en durven vertrouwen, waardoor je je volledig kunt ontspannen. Blijf lekker genieten!

 5. Ik ben op een hele aparte manier begonnen met fisten. Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf en daar zag ik insemineren en opvoelen. De inseminator of de veearts gaat dan met de hand in de koe. Uit nieuwsgierigheid ging ik dat ook doen, eerst bij koeien en daarna bij mezelf. Bij mezelf begon met een vinger en met voorwerpen, maar een hele hand hield ik voor onmogelijk. Het was in de jaren 70 en iets op internet opzoeken kon toen nog niet. Ik vond het een lekker gevoel en ik ging steeds een stapje verder. Op mijn 15de kon ik mijn hele hand inbrengen en door de houding was dat niet veel verder dan mijn pols. Ik dacht jaren iets heel bijzonders te doen, maar dat veranderde toen ik in de jaren 90 op internet kon. Ik vond dat het fisten heet en dat meer mensen het doen. Daarna startte ik een zoektocht naar iemand met dezelfde afkomst en interesse en die vond ik. Het was heerlijk om iemand anders hand naar binnen te voelen gaan. Helaas kon die niet veel dieper dan ikzelf, want binnenin zitten ook weer vernauwingen. Ik heb van Crackstuffers een aantal depth trainers om het verder naar binnen ruimer te maken. Het is wel belangrijk dat je in de stemming bent en jezelf goed kunt ontspannen. Ook is glijmiddel heel belangrijk. Mijn anus kan verder open, maar 6 cm diameter kan ik nu ver inbrengen. Liggend op mijn linkerzij met opgetrokken rechterbeen gaat dat het beste. Zo met met mezelf bezig zijn is lekker, maar door een ander worden gefist vind ik nog veel lekkerder. Laatst heb ik een kinky ‘verpleegster’ bezocht die inwendig onderzoek heeft gedaan. Het trainen bleek resultaat te hebben gehad, want ze kon met haar hand door die vernauwingen en ze voelde tot voorbij haar elleboog in me. Ik had niet verwacht dat ik dat kon hebben, maar het was een heerlijk gevoel.

  • hoi
   Ik heb dus ook de lijn crack stuffers gekocht 1 voor 1 hoor ! Begonnen met 2 cm dia en 60 cm lang Het heeft mij zeker erg geholpen . ben al jaren met oprekken en fisting heb nu de grote crack stuffer 8cm dia bij 60 cm en de dubbel header van crack stuffer 8 cm ! zijn fijne dildo om mee te spelen !
   Geduld en luisteren naar je lichaam is het belangrijkste !Dan blijft het leuk om anaal te spelen.

 6. Ik ben al jaren geil van het idee. Ook heb ik een aantal keren een slanke dames hand in mn anus laten glijden. Meehnn wat geil is dat. Het heftige gevoel nam wel af. Afgelopen jaar niks gedaan tot afgelopen weekend weer. Ik had 2 wijntjes, ballonnetje gedaan en een stukje x. Lang duurde het voor de slanke hand in me gleed, heftig kwam ik even later klaar, haar hand er nog in. Daarna de hand er uit, geen pijn ofzo. Na 5 minuten moest ik naar de wc. Toch bloed, meer dan anders. De uren erna steeds meer en meer, huisartsenpost bezocht, viel wel mee dacht men. Medicatie om het bloeden te stoppen gekregen. Uren erna steeds meer helder bloed en stolsels zodra ik ging hurken boven het bad om te zien hoeveel het was. We wonen vlakbij het ziekenhuis, op de eerste hulp ging ik onderuit door het bloedverlies. Nu na een opname nu weer thuis, ik hoop dat ik over een paar week weer de oude ben. Voor mij geen acties meer, zeker niet in combi met gebruik!!…

  • Dank je wel voor het delen van je ervaring en de waarschuwing. Hopelijk herstel je compleet en zul je in de toekomst weer kunnen genieten van fisten, maar dan een stuk voorzichtiger.

 7. Zijn er hier ook vrouwen die mij graag een keer willen fisten ? lijkt me heerlijk om gefist te worden door een vrouw. laat het me weten als er vrouwen hier zijn die me willen fisten.

  • In het verleden heb ik een aantal keren geprobeerd iets op te zetten om vrouwen die van fisten houden in contact te brengen met mensen die gefist willen worden. Er was steeds veel animo van mannen die graag door een vrouw gefist willen worden, maar de dames meldden zich helaas niet… Wellicht is dit een onderwerp voor fetlife.com?

 8. Hoi Allen,
  Ook bij mij een stille wens om eens gefist te worden. Mijn vraag is wat de diameter van een dildo of iets dergelijks je minimaal nodig hebt om gefist te kunnen worden. Veel zal uiteraard afhangen van degene die dit doet, maar een leidraad misschien?
  En een zijdelingse vraag is of er iemand een goede commercieele SM Meester weet. Gay uiteraard.
  Iedereen bij deze alvast bedankt voor de reacties.

  • Wel, ik ben begonnen met een vinger, toen twee , drie enz.
   Maar uiteindelijk ben ik overgestapt op het proberen met een bierflesje, het duine eind, toen het dikke eind, dus om echt een minimale beleving te hebben die je goed geil en sensueel voelt, mag je een kleine butplugg nemen, of een normale 5cm doorsneedildo en die bij jezelf naar binnen brengen.

   Ik heb nu een buttplug van rond de 8cm die ik helemaal opslok, een vrouwenvuistje kan bij mij makkelijk naar binnen. Ik kan mijn eigen vuist helaas niet hebben.
   Alles met glijmiddel of vaseline, op het laatst ben ik zo nat van mezelf dat ik dat niet meer nodig heb. Het is het leukste als je ontspannen bent, en samen met iemand kan het ook echt geil maken.

 9. Hi, heb sinds enige maanden fisten ontdekt en kan er ongelofelijk van genieten. Nu heb ik echter al 2 keer een prostaatontsteking gekregen (vermoedt door het fisten) en nu heb ik ook ook last van aambeien na het fisten. Allebei niet handig en het ontneemt me lust om me nogmaals te laten fisten. Mijn fister is zeer ervaren en voorzichtig…
  Enig advies?

  • Ik heb nog niet eerder gehoord van een prostaatontsteking t.g.v. fisten. Dit zou ik toch echt aan een arts vragen in hoeverre dat dat invloed op elkaar kan hebben.
   Ik heb wel eens horen zeggen dat anale seks gunstig is m.b.t. aambeien. Maar ieder geval is uniek natuurlijk.
   Je heb wel altijd heel veel glijmiddel gebruikt? En op waterbasis?
   Zo wie zo lijkt het me verstandig dit met een arts te bespreken die verstand heeft van anale seks.
   Als je nieuwe ontwikkelingen hebt, is het wel interessant als je dat hier schrijft.

   En als anderen iets nuttigs kunnen toevoegen, dan ook graag hieronder.

   Succes in ieder geval Edwin.

   • De oorzaak van mijn klachten (prostaatontsteking) zijn niet veroorzaakt door het fisten blijkt achteraf maar door een vrijwel resistente E-coli bacterie die zich in mijn urinewegen genesteld heeft (via anaal neuken)..moet hiervoor langdurig antibiotica gebruiken. Ben de laatste tijd veelvuldig (dubbel)gefist en geen last meer gehad..
    Wat de aambeien betreft…die zijn weer verdwenen ondanks het vele fisten dus het zal toeval geweest zijn.
    Gebruik idd j-lube met crisco..en volop 🙂

 10. Wat ik doe als voorbereiding is me zelf oprekken met flessen van klein naar groot ik vul ze met warm water graad of 45 lekker warm en rek daar mijn anus mee op en ben al zo ver dat er 2 vrouwen handen tegelijk in gaan dus ik hoop dat jullie er wat aan hebben… gr en een dikke vuist

 11. Het is wellicht een wat late reactie maar ik wilde er toch even op reageren.
  Naar aanleiding van de constructie van het bekken en een kind baren. Een vrouw heeft de tijd van haar zwangerschap (en alle hormonen die daarbij komen kijken) nodig om haar bekken te laten verweken. Zodat tijdens de bevalling, de botten van het bekken “zacht” zijn en er een kind doorheen kan. Dit is dus niet iets wat je kunt trainen, al zou je het willen. En al helemaal niet als man.

  Wat wel kan helpen is om verschillende standjes uit te proberen. Uiteraard is je bekken zo groot als dat het is. Maar het kan wel zo zijn dat als je op de rug ligt, met je benen niet zover omhoog, maar een goed stevig kussen onder je onderrug en billen, dat je veel minder spanning op je hele bekken gebied hebt staan.

  Pezen kunnen net zo hard als bot aanvoelen. En zorg ervoor dat je bekkenbodem oefeningen doet, zodat je je bewust wordt van dat gebied. net zo goed als dat de Tonus oefening kan helpen, omdat je spieren dan “moe” worden, en je dan dus ook goed voelt waar en hoe het zit. Werkt dit met bekkenbodemspieren net zo.

  Mannen zijn over het algemeen wat (en soms veel)stijver in dit gebied. Dus……..nee, je bekkenbodem kun je niet trainen in het oprekken, wel de spieren en pezen, die kun je oprekken. En probeer je heupen (ergo bekkenbodem) zo soepel en lenig mogelijk te krijgen/houden.
  Op je rug liggen kussen onder je kont en uitermate comfortabel gaan liggen. Zodat je niet 1 spier hoeft aan te spannen.

  Wat mij wel heel erg heeft geholpen is dat je ook echt kunt lachen tijdens dit soort dingen. Dat klinkt misschien gek, maar ik dacht in het begin ook dat alles gelijk goed moest gaan en als er misschien wat uit zou komen en……en………en……. Totdat mijn Dom uit het niets een belachelijke kinderachtige mop vertelde. En ik moest zo hard lachen, en dat is ook ontspannend. Dus niet te krampachtig doen, letterlijk en figuurlijk want het is wel waar wat ze zeggen: Hoofd op slot, is kont op slot. hahahaha…….:-)

  En nog een tip is: ADEMEN!!! tijdens het uitademen, visualiseren dat je anus opengaat.

  Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad. Veel succes en vooral veel plezier.

 12. Ik ben een ervaren anaal liefhebber die al een hele tijd de stap naar gefist worden wilt maken. Tot op heden is mij nog niet gelukt om mij zelf te fisten of om iemand anders te vinden die mij daarbij zou kunnen helpen. Een probleem waar ikzelf tegen aanloop is dat ik net niet over de top kom; een dildo van 9 cm doorsnede krijg ik zonder probleem in me maar die vuist wil maar niet lukken.

  Hoe kan ik mij zover krijgen dat het wel lukt en waar kan ik soortgenoten ontmoeten die mij zouden kunnen helpen om die sensatie te beleven.

  dank voor je antwoord

  • Beste Joan,

   Deze website staat vol met alle tips die ik je kan geven om andere fisters te vinden. Zie de parties en websites.

   Als je niet “over de top” komt, kun je het beste een ervaren fister toch eens vragen. Er is geen algemeen antwoord op je vraag.

   Succes!

 13. tot de knokkels gaat goed maar dan al verschillende keren gedaan maar het lukt nog steeds niet erg veel pijn
  Wat kan ik hier aan doen zodat het wel gaat lukken

 14. waar kan ik naar toe als actieve fister, maar die zelf nog geen hand kan hebben..waar moet ik dan naar toe.sommige mannen zijn zo grof en rammen hun handen erin , maar bij mij moet dat langzaam opgebouwd worden, geile groeten

  • Als mannen te grof zijn, ligt de fout toch echt bij jou. Jij moet aangeven wat je wilt en niet wilt. En niet iedere actieve fister is een goede actieve fister. Vandaar dat ik er de voorkeur aan geef om andere fisters op een fistparty te ontmoeten. Dan ervaar je direct of je je op je gemakt voelt bij iemand. Achter een beeldscherm is dat toch echt veel lastiger in te schatten.

 15. Hoi Rik.
  Ik zit nu bijna op zo’n 6cm wat ik aan buttplug en dildo kan hebben.
  Gefist ben ik nog niet, maar zou dat nu ongeveer kunnen.
  Weet niet hoever ik moet zijn.
  Zelf zijn mijn handen wat groet denk ik….
  Ik hoor graag.
  Wil graag eens naar de FF in sameplace komen. Weet alleen niet of dit voor mij
  al de juiste setting is….
  Gr,
  Peter

  • Hallo Peter,

   Gewoon een keer proberen met iemand die je vertrouwd zou ik zeggen.

   In Sameplace worden geen fistparties meer gehouden zoals je elders op deze site kunt zien. Je kunt nog wel steeds terecht in Church en Dirty Dicks, waarbij ik denk dat de atmosfeer in Church voor beginnende fisters waarschijnlijk iets aangenamer is.

   Groet,
   Rik

 16. Hoi
  Na dat ik fijn gefist ben heb ik altijd het gevoel van een volle buikholte dat durt meestal een dag of 2 wat kan dat zijn?
  Groetjes

 17. Hoi Rik
  mijn vriendin fist me van tijd tot tijd, dit gaat erg goed maar ze kan niet diepper dan haar pols de hand gaat er gemakelijk in,
  het is net als of de twede sluitspier dicht bleift en hier door haar hand niet dieper naar binnen kan. ik wil graag dat ze dieper gaat tot haar eleboog of zo heb je een advies? al vast bedankt groetjes dyllan

  • Probeer het eerst eens met een lange flexibele dildo. Niet iedereen is in staat om dieper dan de vuist gefist te worden. Tot aan de elleboog is zelfs een uitzondering.

   • pas aub op met een lange dildo, ik heb er een darmperforatie, half jaar stoma en een blijvende interne hechtdraad aan over gehouden

    • Heel erg bedankt voor de waarschuwing. Heel terecht om dit onder de aandacht te brengen.

     Ik heb het al twee keer eerder van mannen (uit de eerste hand) gehoord die dit ook hebben meegemaakt. In een van die gevallen was er drugs in het spel.
     Hoe lang was jouw dildo en gebruikte je toen drugs? Voelde je direct dat het mis was?

 18. ik ben 3 keer door een smalle hand gefist. Een iets grotere hand lukt niet. Men zegt dat mij skelet te smal is om een iets grotere hand te kunnen hebben. Klopt dit of gaat dit beter naarmate ik meer gefist wordt. Ben benieuwd naar je antwoord.
  Groet kees

  • Beste Kees,

   Ik heb het zelf ook een aantal keren meegemaakt dat iemand inderdaad niet in staat lijkt te zijn om een volledige vuist te ontvangen, naar ik vermoed vanwege de constructie van bekken(bodem). Dit heb ik echter nog nooit door een medisch geschoold iemand horen bevestigen.
   Dus als er iemand met verstand van zaken iets nuttigs over kan zeggen…. graag!

   Groet,
   Rik

   • Als je “te smal” zou zijn zoals ik, dan is voldoende tijd nemen de enige oplossing.
    Bij mij duurt het ongeveer een half uur voor dat de vuist “in smalle toestand” naar binnen kan, maar het is de moeite meer dan waard. Het is net als bij een vrouw die een kind baart, haar bekken zet zich ook open. Dus oefening en tijd is de remedie. Om het proces te helpen, kan je de volgende oefening doen: probeer te ademen met je buik, dat ontspant veel meer dan te ademen met je longen. Succes en veel genot!

   • Hi, toen ik begon kreeg niemand er meer dan 4 vingers in. Het leek wel of mijn bekken een hele kleine opening had, er werd me gezegd dat het bot in de weg zat. Maar ik weet nu beter. Het was gewoon mijn sluitspier die zo strak en daarmee hard bleef. Ondertussen kan ik een flinke hand hebben en dildo met 6,5cm doorsnee. Kwestie van blijven oefenen met geduld, veel oprekken, en van dat spel genieten. Ik heb er meer dan een jaar over gedaan en ineens lukte het. Daarna snel geleerd hoe me te ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>